Gastenboek


Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

Sjoerd T. - 2017-12-30 17:29:26

Vandaag met behulp van jouw website enkele loopgraven en bunkers bekeken nabij Louisenburg. Bedankt voor de nuttige en complete informatie op deze website!

Groetjes Grin

Gerard Derksen - dinsdag 10 november 2015

Hoi Jo
Jou site bezoek ik regelmatig zeker als ik een wandeling heb gemaakt over Fliegerhorst. Het blijft een gebied met veel misterie en veel vragen.
Ik ben gisteren mee geweest met de bus door de Peel waar we meerdere gedenkplaatsen hebben bezocht van neergestorte gealieerde bommenwerpers die neergeschoten zijn door Duitse jachtvliegtuigen van Fliegerhorst Venlo. Het is alweer 70 jaar geleden maar het blijft triest om te zien dat deze jonge mannen gesneuveld zijn.
Wat mij deugd is dat de natuur dit vliegveld geheel heeft terug genomen en dat het helemaal bedekt is door bomen en struiken. Het is net of hier niets is gebeurd.

Gerard Derksen Nederweert

Pluggie/Krijn - 2015-10-11 23:24:52

Je bent de enige maatstaf in deze, en je werk heeft heel veel mensen een mooie dag gegeven. Dankjewel.

Pluggie/Krijn - 2015-10-11 23:09:30

Jo, we zijn weer geweest.
De mannen uit Eindhoven.

We zijn na 5 bezoeken bijna rond. We wandelen in de natuur met een rare fascinatie, het ene is een huis, de andere een kunstgalerie, het derde een jezusplekje. 1000en foto's en heel veel vrienden verder die het ook mooi vinden. Ik groet je. Knap werk.

Billy - 2015-08-23 14:23:07

Hallo! Eine sehr informative Seite! Ich habe mich eingelesen und informiert über das was ich bei mir vor der Haustüre habe. Ich danke Dir und mach weiter so!
LG

Eric Geurts - 2014-02-01 20:59:55

U heeft een prachtige site , geweldig duidelijk en een schat van waarde voor vele mensen . Geweldig dat u dit heeft neergezet .
Groet Eric

Graag gedaan Eric en bedankt voor Uw belangstelling.
Groet van Jo Wijnhoven

Martijn hendriks - 2013-11-24 21:08:51

Hallo vandaag hebben we in de commandobunker van de Fliegerhorst het laatste schietgat vrijgemaakt wat er na de oorlog ingemetseld was. Nu is het weer in ere hersteld. Misschien leuk om een keer foto's van te komen maken.
Gr Martijn
Bedankt voor de tip Martijn bij gelegenheid zal ik er foto's van maken.
Gr Jo.

van Mosseveld - donderdag 5 september 2013

wij zijn de adoptanten van Casper Haboian zijn naam staat in de wall of missing in Margraten.Casper Haboian was de eerste
 gesneuvelde amerikaanse piloot van het vliegveld in Venlo tijdens de tweede wereldoorlog hij was hier gelegerd bij de 363e tactical reconnaissance group van het 160 squadron.Hij was opgestegen 18 Maart met zijn mustang F-6c genoemd Cotton tail samen met zijn vleugelman 1ste Lt Lawrence H Martin. Zijn verkenningsmissie was Gummerbach- Kreuztal-Siegen zij werden onder zware beschieting van elkaar gescheiden daarna is niets meer van hem vernomen.Grote vraag is door wie werd hij aangevallen en afgeschoten.Wie waren er op dat tijdstip en op die datum van duitse kant aanwezig in de lucht of op de grond.Zijn familie wilt nog steeds weten wat er met hem is gebeurd en of er iets van hem gevonden is,ligt hij misschien in Duitsland begraven?Allemaal vragen waar nog stees geen antwoord op is.Wie kan of wil ons helpen wij staan in contact met zijn familie en ook wij zijn hier al en hele tijd mee bezig.

In het boek van Hub Groeneveld over Vliegveld Venlo staat een artikel over Caspar Haboian helaas is hij nooit gevonden.
Als U via het contactformulier contact met mij opneemt
kan ik U een kopie van dit artikel doormailen.
Groetjes van Jo Wijnhoven.

René Eijk - 2013-04-24 23:40:55

Prachtig stuk documentatie van het voormalig vliegveld.Woon zelf 15 jaar in Venlo en loop regelmatig in het gebied.Mooi nu ook wat meer erover te weten.Ga zo door!!

Dank je wel René.

Grin

Marc Lahnstein - 2013-01-29 20:39:29

Hoi Jo,
ben weer eens op je site en zie dat je er weer een update van hebt gemaakt. Erg prettig te lezen nu en ook de plattegronden zijn iets duidelijker. Als ik de spannende verhalen van ôs pap hoor; dat ze speelden in een lange donkere gang die ( begon waar nu de Casinoflat staat ) door liep naar het vliegveld. En dan hoor dat ozze pap een dik boek gevonden had. Het boek is helaas weg, maar de verhalen, ik kan me zo voorstellen hoe moet zijn geweest.... Echter de oorlog, daar kunnen we ons gewoonweg niets van voorstellen dan alleen de films bekijken.....

Ik kwam op een site uit, wellicht iets voor jou:  http://www.strijdbewijs.nl/ . Misschien kan je daar erg veel informatie mee delen want deze site heeft niets van "ut vleegveld" staan. Ik zal bij hem in het gastenboek over jou site schrijven oke?
Blijf zo doorgaan met de site! Prachtig elke keer. Doe Marij de groetjes van me!
Groetjes, Marc Lahnstein

Hallo Marc,
Ik zal bovenstaande site eens goed doornemen.
Op de site van het Vliegveld Venlo komen niet veel nieuwe gegevens bij, tenzij het voormalige BWD vrijgegeven wordt.
Ik ben ook bezig met een site over oorlogsresten in Noord Limburg  http://www.oorlogsresteninnoordlimburg.webklik.nl
Hartelijk dank voor je belangstelling en doe de rest van de familie de hartelijke groeten van Jo en Marij.

J. Verberk - 2013-01-01 21:38:21

In de nacht van 3 op 4 april 1943 heeft Werner Streib een Halifax DT-808 neergeschoten boven Vierlingsbeek. Weet iemand de exact vliegtuigtype waarmee dit gebeurt is en wat de code van het vliegtuig was? Is dit een Messerschmitt BF-110 G4/R3 geweest met code G9+AB? Is er meer info beschikbaar (foto en / of filmmateriaal, records, etc.)?
nachtjagd@mailinator.com


Jo Perrée - zondag 7 oktober 2012

Deze website is bijzonder mooi en interessant voor mijn
memoires, omdat ik de barakken in 1941enz.op het Gaasplein goed heb gekend alsmede de oorlogsjaren en de bevrijding van
Venlo heb beleefd en onthouden. Zomers fiets ik regelmatig
over de Venlose hei richting Tor 9 naar Hinsbeck en Krefeld.
met vriendelijke dank en groet, Jo Perrée Venlo.

Marcel Hogenhuis - 2012-05-31 11:19:45

Hallo Jo,

Deze (vernieuwde) site ziet er fris en fruitig uit en hoewel ik het vliegveld ken als mijn broekzak, kijk ik bij twijfel altijd even of ik de juiste herinnering bij de juiste plek heb!
We mogen ons gelukkig prijzen dat wijlen Ward Muijsers en ik eind jaren '80, begin jaren '90 alles hebben gefotografeerd en opgemeten wat er uitgegraven/gesloopt werd.

Hartelijke groet, Marcel

Hallo Marcel,

De kaarten worden ook nog vernieuwd zodat het er wat frisser uitziet.

Groetjes van Jo.

Jimmy van Hout - 2012-04-22 20:50:11

Hallo,

In juni ben ik van plan bij een vriend langs te gaan die vlakbij Roermond werkt op een recreatiepark. Ondertussen wil ik de omgeving gaan verkennen op de fiets. Venlo en omgeving staat ook op de planning. Heel erg bedankt voor de documentatie en de fietsroute; deze ga ik zeker uitproberen!

groeten, jimmyvhout @hotmail.com

Veel plezier met de fietsroute en bedankt voor de belangstelling.
Groetjes van Jo Wijnhoven.

Jo Wijnhoven - 2011-11-17 11:42:04

Welkom op mijn gastenboek.

 
Deze site is gratis gemaakt met Webklik.nl